Etiketter

onsdag 23 juli 2014

Till en annan prinsessa

Jag har ju förmånen att vara faster till två små prinsessor och njuter av att få sy till dem.
Denna gången kom det ett önskemål från min kära svägerska Angelica om en byxdress till Isabelle. Jag hittade både mönster och tyg på Stoff och Stil.
Den var rolig att sy men jag har lärt mig att det inte är så smart att sätta sig vid symaskinen kl 6 på morgonen om man sovit i tält två nätter innan och dessutom är morgontrött... Sprättaren fick jobba må ni tro ;-) lite egna lösningar krävdes också när inte hjärnan var riktigt med...
Knapparna har jag köpt här i vår lokala tygaffär. Hon har ett helt gottebord med fina knappar för 1:- st!!! Lätt att plocka på sig en "bra att ha" påse ;-)
Jag var även bekväm o köpte en Prym-tång för att slippa svära över tryckknappar dom hamnar snett. Det lär väl kanske sys fler plagg där det ska sättas tryckknappar så jag tror den kommer att användas fler gånger. .
                   

måndag 14 juli 2014

Kunglig hovleverantör

Vi har idag varit på Solliden och uppvaktat Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag. Och såklart ;-) hade jag sytt en väska som vi gav henne i present. Hon såg ut att bli både förvånad och glad när jag sa att jag sytt den själv. Hoppas hon gillar den och kanske hon till och med kommer att använda den.
Jag har sytt den av två par gamla jeans. Det ena paret som jag använt där uppe klippte jag av ena halvan och använde både bakficka och framfickan
Jag lät även linningen vara kvar och i ena hällan satte jag fast axelremmen. Spetsen som jag döljt skarven med satt på en gammal broderad duk som jag köpt på loppis.
Lilla namnlappen är såklart också med!
Jag fodrade väskan med samma tyg som jag sydde min kjol av. Det är lite av en favorit ;-)

Ha det gott från ett regningt Öland!