Etiketter

fredag 28 februari 2014

mössparad

Hej kära vänner!
Jag har en kollega som är en riktig "godisråtta" så när jag såg karamelltyget så var jag ju tvungen att visa henne en bild på det. Och vad händer, jo hon blir helt till sig och vill absolut ha en mössa i detta tyget. Inget annat att göra utan att beställa en meter och sy en fleccefodrad mössa till henne. Nog inget tyg jag skulle beställt till mig själv men vad gör man inte för vänskapens skull ;-)
Första mössan jag sydde var tyvärr för liten för Åsa men gissa om hennes 8-åriga dotter blev lycklig när hon fick den. Tyvärr finns inte den mössan på bild, då den vid fotograferingstillfället var så smutsig att mamman inte ansåg att den gick att visa ;-) Bra betyg tycker jag. Bevisar ju att den används flitigt!
Det går ju inte åt så mycket tyg till en ynka liten mössa som dessutom skulle fodras så födelsedagspresenten till våra barns nästkusin var ju given! Gissa om hon såg mallig ut när hon tog den på sig!
Vi får väl se vad resten av tyget ska användas till...
Ha en härlig helg på er alla! 

lördag 1 februari 2014

Ett litet paket...


Jag har sytt lite bra småsaker som ska skickas till en vän som fått barn för ett tag sedan.
En napphållare, en dregglis, ett blöjfodral och en haklapp med ärm.


Blöjfodrals mönster hittade jag här. Det verkar vara en praktisk påse om man bara behöver ett litet paket våtservetter och några blöjor. Kan slängas ner i vilken väska som helst. Tyget hittade jag på Stoff2000 när jag var i Köpenhamn förra våren. Jag gillade dom skarpt och köpte mest för att dom var fina. Finns även två andra i samma stil som snart ska komma till användning...
Detta söta clips har jag köpt av M&N-Design
Och en dregglis tror jag de flesta kan ha glädje av. Och när mamman dessutom är glad för att baka så fick jag nytta av det sista lilla tygsnutten som var kvar av cupcakes tyget.
Jag har fått lite dille på haklappar och när min bror uttryckte att det hade varit smidigt med ärm på så letade jag såklart upp ett gratismönster på nätet. Jag gillar dom, gratismönsterna alltså. Dock ska denna inte användas av fasters lilla loppa utan är en present till ett par andra föräldrar. Tror att deras lilla också kommer att kladda... ;-)

Ha det gott alla där ute i cybervärlden. Jag blir glad om ni skriver en liten kommentar. Alltid kul att få respons på det man gjort och såklart att veta vem som varit inne och kikat ;-)