Etiketter

söndag 30 juni 2013

Klänningar och tights

För ett tag sedan fick jag en beställning av en 5-åring (och hennes mamma) Det kom lite andra projekt emellan så det tog lite tid inna denna härliga sommarklänning blev klar. Detta härliga cupkaketyg har jag köpt hos Gittes tygkälla.
Jag har utgått från ett t-shirt mönster ur en Ottobre tidning, samma som jag tidigare sytt. Fast här var önskemålet en något vidare klänning. Liten söt puffärm och kanntad med cerise mudd.
Bonus blev den här lilla klänningen till söta kusinen. Även den sydd av ett Ottobremönster. Har blivit väldigt förtjust i den tidningen på sistone ;-)
Den här ser dock något konstig ut i formen, vet inte om jag gjorde något fel eller det ska vara så... Det skulle användas Framilonband men jag körde med vanliga rynktrådar. Vet inte om det spelade någon roll egentligen men innan jag syr samma modell igen tänker jag införskaffa sånt där band för att kunna jämnföra. Till denna klänning har jag även sytt ett par tights. Det var det snabbaste jag sytt på länge! Dom ser dock lite smala ut upptill...

Tydligen svårt (enligt svägerskan) att hitta tights i lite olika färger. Tja, jag kan väl "offra" mig. Tyget hade jag liggande sedan tidigare och imorgon ska dom provas för att se om dom passar, innan jag gör fler...

Ha det gott!