Etiketter

söndag 10 februari 2013

Klänning på beställning

Äntligen kan jag visa den här klänningen. Den har legat färdig några dagar men eftersom den skulle överlämnas som present idag så har jag inte velat visa den innan. Inte för att den 8-åriga mottagaren skulle vara här inne och kolla men väl hennes mamma och andra anhöriga ;-)

Jag var väldigt spänd på att se hur den passade eftersom det är en smal tjej som inte riktigt föjer storlekstabellen. Och hon hade önskat en TAJT klänning. Den satt PERFEKT! Hon verkade ganska nöjd också. ;-)
Jag har använt ett t-shirt mönster från Ottobre 3/2012 som jag bara förlängde till önskad längd. Skulle jag ändrat något så skulle jag kanske gjort den några cm längre men det kan jag ju göra på nästa (om det dyker upp fler beställningar ;-))
En rolig och enkel modell att sy med lite små söta detaljer som puffärmen. Som ett lite roligt tillbehör gjorde jag ett hårband med en blomma i samma tyg.

Ha det gott!

söndag 3 februari 2013

En liten söt body

Äntligen tillbaka...
Jag har åter igen hittat lusten till att skapa. Har fastnat lite för att sy kläder. Jag har köpt tyg och mönster till att sy en klänning åt mig själv men innan jag sätter saxen i det fina tyget kände jag att jag behövde öva lite på trikåsömnad. Vad passar då bättre än att sy något fint till Bulan som snart ska komma ut ur mammans mage ;-) Jag ska altså inte bli mamma igen utan faster. Våra barn ska få sin första kusin!
En liten kortärmad och kortbenad (heter det så?) body. Ganska bra sömnads mässigt men OOOOTROOOOLIGT söt. Tyget hittade jag i gömmorna så det har väl sisådär en 14 år på nacken. Passar bra som sommarpyamas till bebisen.
Det kommer garanterat att dyka upp lite fler barnkläder här i bloggen framöver. Det är så himla kul att sy sånt här smått.
Ha det gott!