Etiketter

söndag 30 december 2012

African flowers

Tjenixen!
I julklapp så fick min svägerska boken "Garnnystan och tygtravar" av oss och såklart kunde jag inte hålla fingrarna i styr och var tvungen att bläddra lite... ;-)
Detta resulterade i att jag blev så förälskad och sugen på att virka "African flowers"! Jag är fast! ;-) Dom här små vackra blommorna är jag helt såld på att virka. Jag tycker den ena blir finare än den andra och har ett svårt för att välja ut vilken färgkombo som jag gillar mest!
 
Jag har än så länge gjort alla olika och ska försöka hålla mig till det. Tänkte sen virka ihop dem till en liten filt eller något annat. Vi får väl se hur många jag orkar göra. Fast just nu är det ingen hejd på det! (ursäkta den dåliga kvalliten på bilderna...)

Jag önskar er alla ett gott slut på 2012 och hoppas på ett nytt bra, kreativt 2013.

fredag 7 december 2012

Moonboots

Hej!
Nu är äntligen julmarknaden avklarad och så positivt överaskade vi blev av att så många besökare hittade till oss! Och köpglada sådana dessutom! Stort tack till er alla som tog er tid att komma!
Nu har symaskinen fått vila lite men igår kväll fick den jobba lite igen.
 
Jag fick gnugga geniknölarna både en och två gånger när jag skulle sy de här söta moonbootsen. Men hade jag inte brytt mig om mönstret så mycket utan sytt på min känsla hade det kanske gått lite fortare. Ja, ja det kvittar.
Nu är dom iallafall klara och överlämnade till en söt liten gosse som tursamt nog är lite frusen av siog. Och eftersom vi här i skåne har förärats med snö, lämpligt nog till 1:a advent, och tvåsiffriga minusgrader så kom de väl till pass. För varma är dom! ;-) dubbelt lager fleece och bommulstyg på utsidan. Använde mig av ett supersnyggt trikåtyg som jag fick av min snälla granne Malin i mitten och hade tur att hitta limegrönt kantband i samma nyans till ögglorna fram och bak.
Tror att det kommer att sys några fler sådana här (om jag har tur) för visst är dom både roliga att sy och en trevlig present när det kommit en ny liten krabat till världen. Att dom sen är ur sööööta är ju pricken över i.

Ha det gott och glöm inte bort att rå om varandra. Det blir jul oavsett om man hunnit fixa allt man tänkt från början eller ej. En trevligare sådan också om man inte är helt slutkörd på julafton!