Etiketter

torsdag 27 september 2012

Scrappat

För att ni inte ska bli uttråkade med enbart bilder på den söta lilla barnväskan så sticker jag emellan med ett par kort jag gjort.

Här är ett kort jag gjort till en kille som fyllde 12 år (kanske ni fatta ;-)) och det var inte helt enkelt. Det ska ju inte vara barnsligt och vara lagom coolt. I den åldern kan det ju vara ok med lila o orange inslag på kortet. Hoppas han gillade det trots att det inte var traktorer på.... ;-)

Detta kortet var betydligt enklare att göra. Ett lagom puttinuttigt dopkort till en söt liten kille som skötte sig utmärkt under hela dopet. Gillar den här dopängeln som jag fått låna av en scrappande arbetskamrat. Tack Christine!

Nä nu ska jag återgå till symakinen så jag kan få gjort lite fler väskor! ;-) Har ju fått en bäställning på 4 st! och syr fler undertiden! Har kommit på ett smart sätt att sy två på samma gång. Som ändå blir olika. än så länge har jag inte gjort några som är likadana och det är en ganska häftig känsla att det bara finns en av någonting! Får väl se hu länge den teorin håller i praktiken. Tittar man i mina tyggömmor så borde det funka ett tag till... ;-)
Lägger snart upp dom här i bloggen fast i den andra fliken

Ha det gott!

lördag 15 september 2012

Dagiskasse

Nu har jag provat sy en ny modell. En "Dagiskasse" efter Knåpmoderns mönster. Den var gaska lätt att sy ända tills problemet med att vändsy den dök upp. Jag kan inte begripa hur jag ska göra! Någon som kan hjälpa mig? Hur jag än bar mig åt så fick jag inte ut handtaget... Till sist gav jag upp och sydde den från rätsidan. De flesta syr den med kantband har jag förstått men jag ville liksom inte göra det.
Tygerna jag har använt är hittade i gömmorna. Det blommiga är ett gamalt ikea tyg som bara legat o väntat på att bli använt. Gillade den härliga färgkombinationen men har liksom inte blivit av att jag sytt något av det. Lite väl somrig för att användas nu men bra som provmodell. Jag har fodrat med ett lite melerat tyg som också fanns i gömmorna.
Jag kommer garanterat att sy fler sådana här väskor. Jag funderar på att kompletera dem med en liten innerficka och en tryckknapp som håller ihop den. Vad tycker ni? Eventuellt gör jag handtaget lite längre så att den går att bära över axeln. 

Som ni kanske sett har det skett små förändringar här i bloggen. Ett litet steg som jag tagit med en till salu flik ;-) Än så länge har jag inte lagt upp något där, jag har ju så svårt att prissätta mina saker men snart så... ;-)
Ha det gott!
Nu fattar jag ingeting! Inläggen har lagt sig i nån konstig oordning sen jag fixade lite här inne igår!
Hoppas ni står ut....

fredag 14 september 2012

Nu kommer äntligen bilder på den färdiga väskan. den har varit klar ett tag o ni som känner mig vet att jag älskar den!!"


väskprojektet....

Här kommer en liten uppdatering för er som undrar hur det går med mitt väskprojekt.
Det går sakta men säkert framåt. Jag fick helt plötsligt för mig att man måste tvätta tyget innan man syr. Måste man det? Hur gör ni andra sömmerskor där ute i vida världen?
Jag har även börjat på en prototyp, dottern var ju med på Stoff & Stil och hittade ett superläckert tyg, så det får bli en riktig "discoväska" till henne. Tur var kanske att jag började med den för mönstret jag hittat är på engelska och det är väl inte min starka sida så jag har sytt efter bilderna på den sidan jag hittat och det gick inte så bra... Det gick bättre när jag började använda mina egna små grå för att få till det, den är dock inte färdig.... Men tänkte att ni skulle få ett smakprov så länge. ;-)


Ha det gott!

torsdag 6 september 2012

Same, same but different


Här är ännu en barnväska. Dom var roliga att sy så det lär nog bli fler... Tygerna kommer från Stoff & Stil och mönstret hittade jag i boken "Vårglädje".
Jag funderade innan på hur jag skulle sätta fast min lilla etikett och av en slump blev det så här. Fortsätter nog med det för själv tyckte jag det blev riktigt bra. ;-)

Ikväll har jag tagit tag i projektet "tygkassar" ;-)
Gillar dem själv väldigt mycket. Rejäla kassar i kraftiga tyger, just det här från Ikea. Jag syr av hörnen så det blir en stadigare botten i dem.

I denna lilla modellen får man lätt plats med två välfylda A4 pärmar.

Ha det gott!

onsdag 5 september 2012

Barnväska


Här är mitt senaste lilla verk. En söt liten barnväska. Den är ca 22 cm till övre kanten på själva väskan. Innuti e den fodrad med ett vanligt bommulls tyg. Väldigt rolig att sy eftersom det gick ganska fort. Stötte dock på lite missöden som fick knixas o trixas för att trolla bort ;-)
De små virkade blommorna och min egen lilla namnlapp blev fina detaljer tycker jag.
Vi får väl se var just den här väska hamnar så småningom...

Betongkursen jag skulle haft på lördag är tyvärr inställd pga för få deltagare. Just här i våra trakter är det många aktiviteter som slåss om besökande. Vi gör ett nytt försök till våren tror jag.

Ha det gott!